Praktijk NaVi

Praktijk voor Natuurgeneeskundige therapie

                                Natuurlijk Vitaal

De ervaring leert dat men zich heerlijk ontspannen voelt na de behandeling.

Werkwijze

Tijdens het intakegesprek bespreken we je klacht en de mogelijkheden.

Bij een energetische behandeling lig je als cliënt op een behandeltafel of zit je op een stoel, afhankelijk van de klacht waarvoor je komt. En alleen de schoenen worden uitgedaan.

Allereerst wordt een handscan uitgevoerd van het hele lichaam en het energetisch veld (aura’s). Daarna meet ik de belangrijkste energiecentra (chakra’s) op. Vervolgens wordt met strijkende bewegingen langs het lichaam van de cliënt of door de handen erop te leggen het energieveld geactiveerd.

Ons energetisch veld bevat structurele gegevens met informatie omtrent het functioneren van lichaam en geest. Voor mij als energetisch therapeut, is dit veld ervaarbaar en waarneembaar. 

Tijdens de behandeling maak ik gebruik van buitenzintuiglijke waarneming. Dat houdt in mijn geval in dat ik dingen voel, zie, hoor of intuïtief weet, die je kunnen helpen bij het (herstel)proces. Uiteraard ga ik vertrouwelijk met deze informatie om.

Je kunt tijdens en na de behandeling bepaalde sensaties ervaren, zoals: het koud/ warm hebben, emotioneel zijn, tintelingen, vermoeid of juist actief zijn. Mogelijk een licht gevoel in het hoofd hebben of draaierig zijn.  De ervaring leert dat men zich heerlijk ontspannen voelt na de behandeling en ontzettend goed zal slapen.

Aan het eind van de behandeling tast ik het energieveld en de chakra's opnieuw af om het effect van de behandeling vast te stellen.

In een nagesprek wordt besproken waar blokkades in het energiesysteem van de cliënt zijn aangetroffen en stellen we samen een behandeltraject op. Het aantal behandelingen kan verschillen omdat elk ziekteproces uniek is en vraagt om eigen, specifiek gerichte aandacht. Over het algemeen zijn er meer behandelingen nodig bij langdurige of chronische klachten.